Branża spożywcza

Produkty regionalne bez konserwantów

"Nasze wyroby cieszą się dużym uznaniem konsumentów, o czym świadczą nagrody i wyróżnienia przyznane przez konsumentów Podkarpacia. Aż 15 proc.  przetwarzanego przez nas mleka pochodzi  z gospodarstw ekologicznych", mówi Kazimierz Śnieżek, prezes Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Jasienicy Rosielnej.

 

Kazimierz Śnieżek, prezes Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Jasienicy Rosielnej

Nasz spółdzielnia ma długą tradycję. Została zarejestrowana w sądzie grodzkim w Sanoku w 1927 r.  W latach 1992 – 2002 zdecydowanie poprawiliśmy warunki produkcji i pracy przez wybudowanie nowej hali produkcyjnej wraz z wodociągiem , kotłownią i oczyszczalnią ścieków. Obiekty te spełniają wymogi ochrony środowiska tak w zakresie ścieków, ochrony powietrza, hałasu, a stanowiska pracy odpowiadają normom bezpieczeństwa i higieny pracy a linie technologiczne i procesy produkcyjne odpowiadają wymogom Unii Europejskiej. W maju 2004 r. zakład został dopuszczony do handlu do wszystkich krajów Unii Europejskiej.

 

 

Produkcja odbywa się na nowoczesnych liniach produkcyjnych, a wysoką jakość produkowanych wyrobów gwarantuje doświadczona załoga oraz wprowadzony i certyfikowany od 2003 r . system HACCP.  Produkujemy ponad 40 asortymentów różnego rodzaju wyrobów mlecznych według własnych receptur jako produkty regionalne bez konserwantów i w opakowaniach ekologicznych.

 Nasze wyroby cieszą się dużym uznaniem konsumentów o czym świadczą nagrody i wyróżnienia przyznane przez konsumentów Podkarpacia.

Nasz produkty ekologiczne produkowane są z mleka pochodzącego  z gospodarstw ekologicznych posiadających certyfikat zgodności z zasadami rolnictwa ekologicznego. Wyróżniają się dużą zawartością białka, soli mineralnych i witamin A, D, E, B i C.  Zawierają bakterie kwasu mlekowego. Są poduktem naturalnym. Charakteryzują się przyjemnym lekko kwaśnym smakiem. Niezbędne w codziennym odżywianu organizu człowieka od dziecka po późną starość,zapewniając prawidołową budowę tkanek kostych, mięśni i układu nerwowego.

Spółdzielnia oprócz przetwórstwa prowadzi działalność handlową we własnej sieci sprzedaży hurtowej: 10 hurtowni stałych i 4 obwoźne oraz 14 placówek sprzedaży detalicznej, w których to prowadzi sprzedaż wszystkich artykułów spożywczych współpracując z wieloma spółdzielniami mleczarskimi i producentami artykułów spożywczych w całej Polsce.

Całość zadań w skupie, produkcji i handlu odsługuje własnym transportem w ilości 40 jednostek. Spółdzielnia w swojej działalności w pełni przestrzega zasad terminowego regulowania należności wobec rolników , pracowników , Skarbu Państwa i kontrahentów, przestrzega norm pracy,ochrony środowiska jak również prowadzi działalność charytatywną udzielając wielu darowizn na rzecz Domów Dziecka i Fundacjom na rzecz dzieci niepełnosprawnych.

  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *